091 2399 830
Objavljeno: 09.11.2015.

DONATORSKI SKUP NA MARGINAMA ATP TURNIRA KONZUM CROATIA OPENA U UMAGU

U subotu 25. srpnja 2015., na marginama ATP turnira Konzum Croatia Opena u Umagu, „Udruga Za podršku i poticanje zajedništva Hrvatska pomaže“ u suradnji sa Konzumom d.d., organizirali su donatorski ručak. Inače, već četvrti tradicionalno donatorski skup na kojem se skupljaju sredstva za razminiranje i edukacije o opasnostima od mina, ovaj put je organiziran sa ciljem prikupljanja sredstava za razminiranje područja u općini Plitvička Jezera, konkretno područja „Goli vrh“.

Interes je da se ovo područje na Plješevici, razminira što prije s obzirom na veliko zanimanje planinara i turista. Ova hvalevrijedna donacija doprinijeti će razvoju Općine, inače vrlo perspektivnog dijela Ličko-senjske županije, prepune prirodnim raznovrsnostima, od mora, predivnog Velebita, pa do najstarijeg nacionalnog parka Plitvičkih jezera. Riječ je o oko 1000 četvornih metara miniranog područja koje će se razminirati zahvaljujući donaciji Konzuma d.d.

Pokrovitelj cijele akcije bila je Predsjednica Republike Hrvatske gospođa Kolinda Grabar Kitarović, koja je i nazočila događaju. Svojom nazočnošću podršku projektu dao je i gradonačelnik Grada Zagreba, Milan Bandić, obzirom da je Grad Zagreb jedan od gradiva osnivača Udruge.

Poreč Umag