091 2399 830
Objavljeno: 19.09.2016.

MOTIVACIJSKA RADIONICA, SPLIT 07.06.2016.

 

U utorak, 07. lipnja 2016. u Splitu, Udruga Hrvatska pomaže održala je četvrtu motivacijsku radionicu za nezaposlene hrvatske branitelje i djecu smrtno stradalih, zatočenih i nestalih hrvatskih branitelja. Radionica je održana u županijskoj vijećnici Grada Splita, Domovinskog rata 2.

U ime Ministarstva branitelja radionicu je otvorila gospođa Ljiljana Botteri, dipl.iur., predstavnica Centra za psihosocijalnu pomoć braniteljima Splitsko dalmatinske županije, u svojstvu domaćina nazočne je pozdravio i dožupan Splitsko-dalmatinske županije gospodin Luka Brčić.

Predavač u uvodnom dijelu radionice bio je gospodin Jozo Sarač, direktor Regionalne razvojne agencije Splitsko dalmatinske županije (RERA ST) i gđa. Katarina Šuta, ispred Upravnog odjela za gospodarstvo, EU fondovi i poljoprivredu SD županije koji su predstavili mjere, potpore i poticaje na lokalnoj razini dostupne svim poduzetnicima i početnicima koji se pripremaju za pokretanje poduzetništva. U provedbu radionica uključeni ugovoreni predavači i savjetnici (konzultanti) za poduzetništvo i usmjeravanje poduzetnika početnika gđe. A. Zobundžija i V. Iličić i gospodin Branko Dujić, upravitelj braniteljske zadruge iz Novske, koji kroz primjer dobre prakse promovira poduzetništvo kroz rad branitelja u zadrugama.

Na četvrtoj motivacijskoj radionici sudjelovalo je 16 osoba, koji su prema predviđenom programu održavanja radionice prošli motivacijski trening s ciljem poticanja na poduzetništvo. Tijekom radionice zaključeno je da treba smanjiti kriterije poticaja za zapošljavanje, ubrzati sistem birokracije u državi te osnivati info punkt koji će na jednostavan i pristupačan način davati informacije novim poduzetnicima na osnovu zakonodavnog okvira, financiranja, poticaja i ideja. Polaznici Motivacijske radionice zaključno su ocijenili ovakav vid rada s braniteljskom populacijom izuzetno korisnim.

plakat_motivacijske-radionicesplit_07062016_-14split_07062016_-9split_07062016_-3split_07062016_-1