091 2399 830
Objavljeno: 24.04.2019.

Radionica Projekta „Turizam i sigurno kretanje u prirodi“ Dubrovačko-neretvanska županija, Slano 7. travnja 2019. godine

Udruga za podršku i poticanje zajedništva Hrvatska pomaže u suradnji s Hrvatskom turističkom zajednicom, u okviru projekta „Turizam-sigurno kretanje u prirodi“, održala je dvije edukacije u Slanom, Dubrovačko-neretvanska županija, na dane 07. i 08. travnja 2019. godine. Ciljane skupine, odnosno polaznici edukacije, bili su lovci i turistički djelatnici, većinom iznajmljivači turističkih objekata s područja Županije.

Osnovne teme bile su: „Minski problem u Republici Hrvatskoj“ i „Migrantska kriza s naglaskom na područja u Republici Hrvatskoj“.

Cilj edukacije bio je podučiti nazočne o minskoj opasnosti, o načinu ponašanja u slučaju nailaska na minsko-eksplozivno sredstvo u prirodi. Polaznicima su prezentirana najčešća minsko-eksplozivna sredstva koja nailazimo na području Dubrovačko-neretvanske županije i šire.

Drugi dio edukacije odnosio se na ponašanje prilikom susreta s migrantima te naznačeni su putevi kojima se migranti služe, kojima najviše prolaze. Sudionici edukacije postavljali su mnoga pitanja, a posebno im je istaknuto kako je spomenuto predavanje bilo isključivo informativno za njih, poglavito za turističke djelatnike.

Organiziranje i provođenje ovakvih tematskih edukacija i u ovom slučaju pokazalo se opravdano i učinkovito u preventivnom smislu.