091 2399 830
Objavljeno: 14.11.2019.

Radionica „Turizam i sigurno kretanje u prirodi“, Osječko – Baranjske županije Lovački dom „JELEN“, 24.listopada 2019. godine, Đakovo

Edukativna radionica na temu „Sigurno kretanje zbog moguće minske opasnosti“ okupila je 24.listopada 2019 godine  u Lovačkom domu “JELEN“, Đakovo, predstavnike Osječko-baranjske županije, predstavnike Lovačkog saveza Osijeka, djelatnike Turističkih zajednica, udruga i jedinica lokalne samouprave Osječko-Baranjske županije . Pokretač ovoga projekta je Udruga za podršku i poticanje zajedništva „Hrvatska pomaže“. Tematika radionice bila je oslonjena na turizam  i sigurno kretanje u prirodi, pri čemu je neizostavan partner Ministarstvo unutarnjih poslova RH i Hrvatski centar za razminiranja.

Skup je pozdravila gđa. Đurđa Adlešič, predsjednica Udruge koja je naglasila kako je riječ o Osječko-Baranjskoj županiji kontinentalnoj turističkoj destinaciji koja svake godine bilježi sve bolje rezultate. Budući se turizam u Hrvatskoj sve više ističe kao vrlo važna gospodarska grana, tajnica udruge „Hrvatska pomaže“ Zdenka Mesić nije dvojila da se sigurnosti kretanja u prirodi mora dati pozornost. O ovoj problematici govorio je stručnjak za komunikacije Ante Gugo, te Ivica Buconić stručnjak iz Instituta za sigurnosne politike.

O minsko-sumnjivim prostorima u Osječko-baranjskoj županiji govorio je Dubravko Krušarovski voditelj HCR-a Osijek i predstavnici Policijske uprave Osječko-baranjske županije. Serijal ovakvih radionica se održava u sklopu projekta Udruge za podršku i poticanje zajedništva „Hrvatska pomaže“ i Hrvatske turističke zajednice u suradnji sa Ministarstvom unutarnjih poslova diljem Republike Hrvatske.