091 2399 830
Objavljeno: 12.07.2021.

Studenti iz BIH na studijskom boravku u Zagrebu

 

Studenti s triju javnih sveučilišta iz Bosne i Hercegovine Studijski boravak od 06.- 08. srpnja 2021. godine u Zagrebu

 

U organizaciji Udruge za podršku i poticanje zajedništva “Hrvatska pomaže”, Studentskog zbora Sveučilišta u Zagrebu. i Studija politologije Filozofskoga Fakulteta Sveučilišta u Mostaru hrvatski studenti s triju javnih sveučilišta iz Bosne i Hercegovine boravili su u studijskom posjetu Zagrebu.

Ukupno 25 studenata okupljenih u Udrugu “Hrvatski studenti Banjolučke regije”, Zajednicu hrvatskih studenata “Pleter” i Hrvatski studentski politološki forum – HSPF u Zagrebu su posjetiti ključne državne institucije Republike Hrvatske.

Hrvatske studente iz Bosne i Hercegovine primo je i s njima razgovaro predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković, dok su ih na Pantovčaku primiti savjetnici predsjednika Republike Hrvatske Zoran Milanović, Neven Pelicaric i Dragan Lozančić.

Pored nositelja političke vlasti studenti su posjetili Zagrebačku nadbiskupiju  te Večernjem listu.

Cilj posjeta je pružiti priliku mladim Hrvatima iz Bosne i Hercegovine za upoznavanje rada ključnih institucija političkoga sustava Republike Hrvatske, ali i omogućiti izravni razgovor s nositeljima izvršne i zakonodavne vlasti.