Objavljeno: 01.07.2022.

UKRAJINSKA DJECA S PODRUČJA OSIJEKA U NOVOM VINODOLSKOM

Grupa od 42 djece izbjeglih iz ratne Ukrajine i smještenih na širem području grada Osijeka provela je tjedan dana u lipnju u odmaralištu Dom Crvenog križa Grada Zagreba.

Projekt „Sigurno kretanje-protuminska edukacija djece i mladih, Hrvatska i Ukrajina“ provodi Udruga „Hrvatska pomaže“, financira Ministarstvo vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske uz značajnu pomoć Hrvatske pošte.

Za djecu Ukrajine organiziran edukativni ali i zabavno-rekreativni program. Djecu je u periodu boravka posjetila zastupnica Hrvatskog sabora Zdravka Bušić koja se posebno emotivno družila sa djecom iz Ukrajine te gradonačelnik Novog Vinodolskog Tomislav Cvitković, koji je osigurao za njih vožnju brodom, što je mnogima bio prvi susret s brodom.

Cilj ovog boravka u Vinodolu bio je educirati djecu o opasnostima od mina, ali ujedno i omogućiti im nekoliko dana odmora i zabave na obali Jadranskog mora kako bi se opustili i koliko je moguće zaboravili ratne strahote.