091 2399 830
Objavljeno: 04.09.2020.

Započeo projekt „U krizi nema mjesta brizi“- psihosocijalno osnaživanje hrvatskih branitelja i članova njihovih obitelji (s ciljem ublažavanja posljedica epidemije bolesti  COVID-19)

U organizaciji udruge Hrvatska pomaže, od 28. do 30. kolovoza 2020. godine održana je prva radionica iz projekta „U krizi nema mjesta brizi“ koji je financiran od strane Ministarstva hrvatskih branitelja.

Kroz tri dana obrađene su teme: korištenje Internet servisa u kriznom razdoblju, komunikacija putem online platformi te upravljanje financijama u krizi. Svaki od modula (radionica) sastojao se od teorijskog i praktičnog dijela. Cilj radionica bio je olakšati život braniteljskoj populaciji u doba krize uzrokovane koronavirusom tako da nauče koristiti servise kao što su e-Građani, netbanking i slično, te platforme za online komuniciranje (Zoom).
U provedbi radionica sudjelovali su članovi tri braniteljske udruge s područja RH: Udruga Specijalne jedinice policije „OSA“ Sisak, Udruga ratnih veterana 9. gardijske brigade „Vukovi“ Gospić i Udruga hrvatskih branitelja liječenih od PTSP-a grada Bjelovara.
Daljnje aktivnosti projekta su u tijeku.