Objavljeno: 16.03.2023.

Završen projekt Nisi sam

Sa završetkom veljače 2023. završen je i projekt Nisi sam – psihološko i socijalno osnaživanje te podizanje kvalitete življenja hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i članova njihovih obitelji koji je Udruga Hrvatska pomaže provodila u partnerstvu s Udrugom SJP „OSA“ Sisak.

Cilj projekta bio je psihosocijalno osnažiti i pomoći jačanju mentalnog zdravlja korisnika projekta. Okosnica projekta je pomoć hrvatskim braniteljima u potrebi i članovima njihovih obitelji u obavljanju fizičkih poslova, ali i povećati njihovu socijalnu uključenost kroz razgovor i druženje. Kao što i naziv projekta govori, korisnicima se poručuje: „Nisi sam!“. Naglasak je bio na onim braniteljima koji žive sami, a velik dio njih je i dislociran iz svojih domova kao posljedica potresa u prosincu 2020. godine. Obilaske su provodili članovi partnerske Udruge SJP „OSA“ Sisak te certificirana njegovateljica.

Uz obilaženje kućanstava, aktivnosti projekta bila su i predavanja tematski vezana uz projekt (palijativna skrb, psihološka pomoć) te duhovna obnova u Mariji Bistrici. Zadovoljstvo projektom ne kriju ni članovi udruga Nositelja i Partnera, kao ni krajnji korisnici, koji su izrazili interes za nastavkom ovakvih aktivnosti.

obitelji.