091 2399 830
Objavljeno: 15.07.2019.

Delnice: Radionica na temu „Turizam i sigurno kretanje u prirodi 2019 godina“

U organizaciji Udruge za podršku i poticanje zajedništva Hrvatska pomaže dana 11.spnja 2019 godine u Lovačkom domu u Delnicama održana je radionica „Turizam i sigurno kretanje u prirodi „ uz financijsku podršku Hrvatske turističke zajednice.

Sudjelovali su, predstavnici Ministarstva unutarnjih poslova, Hrvatskog centra za razminiravanje, , Hrvatskog drvnog klastera , konzultant za krizne situacije, predstavnik TZ Delnice.

Radionica je namijenjena svima koji se zbog posla ili turizma kreću kroz šume Gorskog kotara a uključuje informacije o procedurama i mogućim opasnostima na koje nailaze posjetitelji i turisti prilikom boravka u šumi, rijekama i jezerima Gorskog Kotara. Projekt Hrvatske turističke zajednice „Turizam i sigurno kretanje u prirodi u 2019 godini“ predviđa upravo navedene aktivnosti, posebice susret sa minsko eksplozivnim sredstvima u šumama.

Na radionici sudjeluju JLS, Turističke zajednice Gorskog kotara, šumarstvo, lovstvo i drvna industrija Primorsko – goranske županije. Hrvatski drvni klaster je u više navrata u Bruxellesu sudjelovao u artikuliranju ove važne teme, posebno u Europskom parlamentu.