Objavljeno: 19.09.2016.

MOTIVACIJSKA RADIONICA, OSIJEK 01.06.2016.

Udruga za podršku i poticanje zajedništva Hrvatska pomaže u srijedu, 01. lipnja 2016. u Osijeku, održala je treću motivacijsku radionicu za nezaposlene hrvatske branitelje i djecu smrtno stradalih, zatočenih i nestalih hrvatskih branitelja. Radionica je održana u Gradskoj vijećnici grada Osijeka, Franje Kuhača 9.

Ispred Ministarstva branitelja prisutne je pozdravila gđa. Ružica Roso, ispred Odbora za branitelje Domovinskog rata Grada Osijeka nazočne je pozdravio g. Darko Nađ, predsjednik, a ispred Grada Osijeka nazočnima se obratio zamjenik gradonačelnika g. Vladimir Ham.

U uvodnom dijelu radionice g. Jean Pierre Maričić, direktor BIOS -a (Osječki inkubator) i gđa. Nina Marković iz Centra za poduzetništvo Osijek, predstavili su mjere, potpore i poticaje na lokalnoj razini dostupne svim poduzetnicima i početnicima koji se pripremaju za vlastiti posao, a koje mogu koristiti i hrvatski branitelji koji se odluče za pokretanje poduzetništva. Uz ugovorene predavače i savjetnike (konzultanti) za poduzetništvo i usmjeravanje poduzetnika početnika, predavanje je održao upravitelj braniteljske zadruge „Trešnja“ iz Novske i upravitelj braniteljske zadruge „Donji grad“ iz Osijeka koji su kroz primjer vlastite prakse promovirali poduzetništvo radom i zapošljavanjem branitelja u zadrugama.

Radionici je nazočilo 18 osoba koji su pokazali izuzetan interes u pokretanju svojih gospodarskih aktivnosti. Zaključno, svi sudionici Radionice zajednički su ocijenili ovakav tip rada i informiranja visokom ocjenom.

plakat_motivacijske-radioniceosijek-5osijek-4osijek-11osijek-7