091 2399 830
Objavljeno: 26.10.2018.

Održana 1.Radionica Edukacije o minskoj opasnosti u Republici Hrvatskoj, Daruvarske Toplice 22.-24. listopada 2018 godine

Od 22. do 24. listopada 2018. godine održana je radionica u Daruvarskim toplicama s nekoliko tema, a u okviru projekta Ministarstva hrvatskih branitelja „Hrvatski branitelji u protuminskom djelovanju Republike Hrvatske faza II“. Sudionici radionice bili su pripadnici Udruge specijalne policije iz Domovinskog rata „Orao“ iz Osijeka, Udruge ratnih veterana 9. gardijske brigade iz Gospića i Udruge specijalne jedinice policije „Osa“ iz Siska.

Osnovnu temu o minskoj opasnosti i protuminskom djelovanju u Republici Hrvatskoj prezentirao je predavač iz HCR-a te djelatnik PU Bjelovarske koji je prikazao minsko eksplozivna sredstva na koja možemo naići u Hrvatskoj. Obrađene su još dvije zanimljive teme „Komuniciranje u kriznim situacijama bez senzacionalizma i izazivanja panike“ i „Komunikacijske vještine“ koje su pobudile dodatni interes nazočnih i otvorile mnoga pitanja i raspravu. Ovo je bila jedna u nizu radionica projekta Ministarstva hrvatskih branitelja i slijedi još nekoliko praktičnih radionica za branitelje.