091 2399 830
Objavljeno: 01.12.2022.

PROJEKT „EU INFORMACIJE ZA BOLJI ŽIVOT MLADE GENERACIJE“

10.studenog 2022. godine Udruga Hrvatska pomaže organizirala je završnu konferenciju projekta “ EU informacije za bolji život mlade generacije“ financiran od strane Ministarstva vanjskih i europskih poslova.

Prezentacija projekta održana je na Veleučilištu „Nikola Tesla“, Gospić uz nazočnost predstavnika Ličko-senjske županije, predstavnika LAG-a, studenata i poduzetnika s područja Ličko-senjske županije.

Cilj projekta je podizanje razine informiranosti mladih o potencijalima i mogućnostima razvoja poduzetništva te povlačenju sredstva iz EU fondova.

U dijelu edukativnih predavanja prof. dr.sc. Božo Skoko Fakultet političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu i dr.sc. Bojan Gluvačević Edward Bermays Visoka škola za komunikacijski menedžment dali su smjernice LIKA kao brend , Izvorno ličko EU kvaliteta, mogućnosti brendiranja proizvoda, usluga, destinacija i velikana Ličko-senjske županije na europskom tržištu kroz mogućnosti financiranja iz EU.

Nakon predavanja održana je interaktivna radionica na temu pisanja projekta , financiranja iz EU uz stručno vodstvo mr. sc. Tatjana Badrov Veleučilište Bjelovar. Mladim poduzetnicima i studentima na interesantan i pristupačan način objašnjeni su osnovni koraci u pisanju projekata uz izradu 3 konkretne projektne ideje.