091 2399 830
Objavljeno: 09.11.2015.

PROJEKT “ŽIVOT KROZ DRAMATIZACIJU”

 „Udruga Za podršku i poticanje zajedništva Hrvatska pomaže“ u suradnji sa studenticama Akademije dramske umjetnosti, Ninom Križan, mag.soc.ped. Ivom Grgić i asistentice u realizaciji Ninom Gojić u periodu od 01. do 14. kolovoza 2015. Organizirali su i proveli projekt za djecu bez adekvatne roditeljske skrbi „Život kroz dramatizaciju“

Cilj projekta je doprinijeti izgradnji i razvoju kreativnog obrazovanja u institucijama zaduženim za odgoj i obrazovanje djece bez adekvatne roditeljske skrbi. Život kroz dramatizaciju usmjeren je na razvijanje socijalnih vještina što dovodi do jačanja samopouzdanja te stvaranja pozitivnije slike o sebi.

Projekt je proveden uz podršku Doma za djecu Maslina, Grada Dubrovnika, Dubrovačko-neretvanske županije te Dubrovačkih ljetnih igara.

Predstava Usudi se letjeti, nastala je kao rezultat dvotjednog rada sa štićenicima Doma za djecu Maslina na projektu Život kroz dramatizaciju u Dubrovniku. Predstava je održana u petak 14.kolovoza u 21 sat u atriju palače Sponza u Dubrovniku.

Dramski tekst Usudi se letjeti nadahnut je pričama poznatih autora koji se u svojim djelima bave temama koje su bliske djeci i mladima. Kroz rad na dramskom tekstu i predstavi, polaznici radionica učili su o asertivnoj komunikaciji, timskom radu, prihvaćanju različitosti, fazama nastanka kazališne predstave te kreativnom izražavanju.

Voditeljice radionica su Iva Grgić i Nina Križan, asistentica u realizaciji predstave je Nina Gojić, a u predstavi sudjeluju Antoni, Antonela, Cvita, Duje, Ivana, Lucija, Matea i Zlatko.

život kroz dramatizaciju1   život kroz dramatizaciju 3   život kroz dramatizaciju 2