091 2399 830
Objavljeno: 09.10.2023.

Započeo trogodišnji program Obitelj za sve

Udruga za podršku i poticanje zajedništva Hrvatska pomaže u partnerstvu s Hrvatskim zavodom za socijalni rad Područni ured Bjelovar započela je provedbu trogodišnjeg programa „Razvoj i širenje mreže socijalnih usluga za razdoblje 2023. do 2025.“ pod nazivom Obitelj za sve koji financira Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike.

Na početnoj konferenciji održanoj 13. rujna 2023. u Bjelovaru predstavljen je program koji je usmjeren na razvoj, širenje i podršku udomiteljstva na području Bjelovarsko-bilogorske županije. Cilj je ojačati socijalnu uključenost i poboljšati kvalitetu života u udomiteljskim obiteljima te promocati i poticati razvoj udomiteljstva.
U provedbi programa sudjeluju stručnjaci, s naglaskom na pedagoge, psihologe i socijalne radnike, koji će provoditi edukativno- kreativne radionice za djecu i mlade iz udomiteljskih obitelji te radionice i edukacije za stručne djelatnike Hrvatskog zavoda za socijalni rad s područja BBŽ.
Oformljen Mobilni tim stručnjaka pružat će savjetodavnu i informativnu podršku na terenu i prema individualnim potrebama korisnika. Također, zadaća Mobilnog tima je i javna promocija udomiteljstva te savjetodavna pomoć svim potencijalnim udomiteljima. Mobilni tim s radom je započeo krajem rujna.
Trajanje prve godine programa je od 01. lipnja 2023. do 31. svibnja 2024.godine.

Sadržaj ove objave u isključivoj je odgovornosti Udruge i ne odražava nužno stajalište Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike